sumber ;Elina Kitchen
2 cawan tepung beras
1/2 sudu besar garam
1/2 sudu kecil serbuk kunyit (pewarna)
1 biji telur
1 sudu besar air kapur
3 sudu besar Kelapa parut
Air secukupnya
CARA PENYEDIAAN
1. Satukan semua bahan kecuali air .
2. Masukkan air sedikit demi sedikit hingga adunan agak pekat - adun guna tangan bkn sudu.
3. Masukkan air lagi jangan terlalu cair dan jangan telalu pekat.
4. Perap selama 30 minit.
5. celup pisang dan goreng dalam minyak yang panas.
*adunan ini sesuai digunakan untuk menggoreng cendawan, keledek, cempedak, roti, tempe dll
3 sudu besar Kelapa parut
Air secukupnya
CARA PENYEDIAAN
1. Satukan semua bahan kecuali air .
2. Masukkan air sedikit demi sedikit hingga adunan agak pekat - adun guna tangan bkn sudu.
3. Masukkan air lagi jangan terlalu cair dan jangan telalu pekat.
4. Perap selama 30 minit.
5. celup pisang dan goreng dalam minyak yang panas.
*adunan ini sesuai digunakan untuk menggoreng cendawan, keledek, cempedak, roti, tempe dll
Tiada ulasan:
Catat Ulasan